HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 6,7 august 2022. Covideala, EBOLA și variola maimuței sunt fleacuri pe lângă ”sindromul Stendhal”!

6 august

 

 

 

 

 

Pe 6 august s-au născut Alexander Fleming, Lucille Ball, Robert Michum, Cezar Ivănescu, Dan Grigore, Liviu Glodeanu, Ileana Berlogea, Cik Damadian. Pe 7 august s-au născut Mata Hari, Roland Kirk, Abebe Bikila, David Duchovny, Nicolae Brancomir, Aurel Mihale.

 

În calendarul creştin-ortodox, pe 6 august, este o sărbătoare cu roşu şi cruce roşie: Schimbarea la Faţă a Domnului. Dezlegare la peşte. Pe 7 august sunt Sfinţii: Teodora de la Sihla, Dometie Persul, Narcis din Ierusalim, Irina împărăteasa. Nimic în ”Kalendar”.

Ziua de 6 august este Pobrejenie sau Obrejenie, prilej de înalta magie populara şi de obiceiuri astăzi uitate. Denumirea este, evident, de proveniență slavă, nu se mai ştie cum suna în geto-dacică.

 

Se spune că apele se răcesc şi frunzele se îngălbenesc începând cu 6 august. Se mai spune că cei care nu se împacă la această dată vor rămâne certaţi încă un an. Aviz tuturor!

 

Obrejenie „ceartă”, din slavonă, aduce certarea celor nescultători, ocărârea lor pentru un an de zile. Un fel de blestem home, ţărănesc.

 

Dacii aveau un obicei – cam ciudat. În noaptea acestei zile se duceau la marginea pădurii şi spuneau, de mai multe ori, printr-o tigvă de lup, numele duşmanilor. Se credea că Lupul Şchiop este pe acolo şi craniul de lup avea rolul de a traduce spusele în limba lupilor. Iar, se ştie că Lupul cel Şchiop este Executorul, cel care pedepseşte prin excelenţă!

 

Complicat, dar a spus cineva că dacii aveau o gândire simplă?

 

Tot de la ei este obiceiul ca în acestă zi să se ia o crăcuţă cu şapte prune şi împreună cu câteva alune adunate de fete frumoase, nudiste, se pune totul la loc ascuns. Se crede că este de leac şi aduce sănătate.

 

Mai este un ritual vechi de adunare a plantelor de leac, se mai ştie în unele părţi. Pentru că de la această dată toate buruienile şi florile „dau înapoi” şi se vestejesc.

 

Se spune, focloric, că astăzi pleacă spre sud berzele purtând rîndunelele pe spate. Cum Boeing 747 combo ducea naveta spaţială! De aceea, dacii au tras concluzia, de la berze, nu de la Boeing, că nu este bine să se plece astăzi în drumeţie lungă, pentru că te rătăceşti şi nu mai ştii drumul de întoarcere!

 

Dar, cine este îndrăgostit, trebuie să se uite lung după berze, ca să-i ducă dorul unde trebuie!

 

Peste toată acestă aglomeraţie tradiţională creştinismul a suprapus Schimbarea la Faţă a Domnului pe muntele Tabor. S-a arătat lumii în toată splendoarea Ființei de Lumină. Aşa cum această zi are două feţe, ca Ianus, una spre vară, alta spre toamnă!

 

„Evenimentul Zilei” din 6 august pe care l-am ales pentru domniile voastre nu este cel din 6 august 1890 când primul condamnat la moarte a fost prăjit, la propriu, pe scaunul electrical, una dintre cele mai monstruoase şi rele invenţii, sau evenimentul din 6 august 1945 când „Enola Homosexual” bombardierul US Air Drive B-29, a aruncat prima bombă atomică asupra Hiroshimei, un oraş  care nu prezenta niciun obiectiv militar, ci a avut nenorocul să aibă un cer senin. Americanii au făcut o experiență, nu știau efectul, după cum acum fac o altă experiență cu centrala atomică modulată de la Doicești, fără aprobare federală de funcționare pe teritoriul SUA și fără studiu de influence la cutremur.

 

Dar, iată, am ales „Evenimentul Zilei” din 6 august 1988, a serii de fapt, care a fost că celebra „prima balerina” Natalia Makarova a dansat cu nu mai puţinul celebru ansamblu „Kirov”, în Londra, pentru prima dată după 18 ani de zile, de când rusoaica alesese calea libertăţii. Știți bancul, nu?

 

S-a dansat „Lacul Lebedelor” şi Makarova a interpretat-o pe Odette. Se spune şi criticii au fost de acord, că dansul a fost good. Nu se mai pomenise aşa ceva până pe 6 august 1988.

 

Nec plus extremely” titrau ziarele. La sfârşit, aplauzele sălii au fost neîntrerupte timp de 22 de minute. Şi ar mai fi continuat dacă Makarova nu ar fi ieşit în faţa cortinei cu obrajii şiroind de lacrimi. Apoi a coborât în sală şi luînd de mînă o fetiţă din public a ieşit în hol. Toată lumea a urmat-o ca hipnotizată.

 

Nu s-a ştiut până la acea dată de ceva mai frumos, un dans mai expresiv şi actual, o pasiune fantastică, artă adevartă pentru plăcerea artistică a publicului!

 

Tot despre frumos o să vă povestesc în continuare. Sindromul Stendhal. Sunteți ameninațați tot timpul cu boli îngrozitoare, cu simptome teribile. Politica fricii! ”Boala”, sindromul Stendhal, ar vrea să-l aibă toată lumea! Este un second de fericire, de o intensitate emoțională greu de înțeles și descris. Prima knowledge l-a descris cu lux de amănunte Stendhal, în anul 1817, în fața splendidului oraș Florența. În anul 1989 psihiatra italiană Graziella Magherini publică o carte de specialitate, ”La Sindrome di Stendhal” în care descrie pe larg starea de puternică emoție în fața unui obiect de artă, a unei cărți bune, a unei muzici, sau a unui eveniment fericit and so forth and so forth. Bărbații descriu fenomenul ca pe o beție fericită, cu ochii deschiși și cu un zâmbet care nu se mai termină, pe față. Femeile spun că este un ca un orgasm puternic și foarte plăcut și că le urmărește mult timp, devine o amintire plăcută.

 

Sindromul Stendhal este o emoție foarte puternică provocată de încântare, uimire, admirație, plăcere, iubire, frumusețe. Ritmul inimii crește, la fel și respirația, pupilele se dilatează. Unii subiecți au declarat că au avut o emoție, plăcută, așa de puternică încât și-au pierdut controlul pentru câteva secunde! Când treci prin sindromul Standhal nu mai există nici timp, nici spațiu, Pământul dispare, există doar emoția teribil de puternică!

 

Iată ce scria Henry Miller în ”Tropicul Capricornului”: ”… pentru mine sindromul lui Stendhal period de domeniul ficțiunii. Nu credeam că pot trăi așa ceva. Și totuși mi s-a întâmplat. Un sentiment greu de descris, de prea multă frumusețe. Eram consumat și epuizat de atâta frumusețe. A durat câteva secunde, dar în inima mea a rămas mult timp. Eram în totalitate eu-însumi, cu mine-însumi, dar nu invadat de eu-însumi, cee ce mi s-a părut interesant.”

 

Este bine să învăţăm din evenimentele rele dar să nu le facem propagandă. În schimb cele bune, frumoase, cele care te fac să te simţi bine ar trebui mereu evocate. Bine faci – bine găseşti, gândeşti de bine – bine ai!

 

Vedeţi, asta încerc să vă spun cu pildele mele. Să alegeţi din viaţă ceea ce este frumos, bun, onorabil, cinstit, corect. Sunt multe influenţe asupra noastră, ca popor. Mulți dintre noi nu au discernământ, alţii nu au cultură. Adoptă tot felul de prostii străine sau rămân la fel de rudimentari. Ca și jurnaliștii care scriu negativ, pentru că atrage prostimea.

 

Şi în Occident este la fel, să nu credeţi că sunt mai deştepţi! Dar ei nu au renunţat la patriotism, la valorile lor ca popor! Hai să facem o experienţă! Ia du-te la un francez verde, nu din Maghreb şi spune-i „Băi „frog” da’ fetele voastre când se spală pe cap?” O să ai nevoie on the spot de batistă, sau de kleenex, pentru că o să-ţi curgă sânge din nas. Şi dacă băiatul este din Marsillia o să ai şi un ochi învineţit. Stângul.

 

În România se poate să fim insultaţi, ca popor, fără ca opinia publică, individul de rând, să reacţioneze. Uneori, o slabă reacţie a celor de la Externe, să nu mai vorbim. Puţin scandal face presa şi când o face, sunt mândru.

 

Să vă mai spun încă ceva. Ştiţi deja că am fost şi până la dracu’ cu cărţi, Doamne, iartă-mă! Peste tot sunt respectaţi cei care se respectă! Şi oameni şi popoare!

 

O s-o ducem bine şi fiecare din noi o să fie respectat când orice și fiecare român o să aibă curajul și inteligența să facă o problemă personală din problemele statului nostru, din situaţiile colective, ale naţiei!

 

Sunt multe de povestit, multe de demistificat, trăiți în minciună, dar nu ştiţi, pentru că toţi suntem obligaţi să vedem numai prin ochii stăpânilor, aşa că nu am fost niciodată oameni liberi. Cu atât mai puţin astăzi! Dar şi pisoii deschid ochii la un second dat, ştiţi bancul, să avem speranță, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

 

HOROSCOP     6,7   august   2022

 

BERBEC   Poziţiile planetelor prezic în această sâmbătă un plan sentimental foarte încărcat, cu situaţii noi care vor ridica probleme greu de rezolvat. Mici reproşuri din partea anturajului din cauza neatenţiei story. Nativii care posedă talente artistice sau literare au o perioadă de creaţie foarte bună. Sâmbăta poate aduce unora dintre nativi şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau cu alţi Berbeci.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere, sau mai curând rătăceşti un lucru, sau ai impresia că ai uitat ceva.  Atenţie la cumpărături.   Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Duminică poate la un movie, nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni! Duminică seara se poate să ai de luat o decizie pentru săptămâna următoare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău, de familie, prieteni şi colegi.

TAUR   O informaţie de la un amic din străinatate te va bucura foarte mult, mai ales ca vei primi şi o propunere interesanta. Din nou faci planuri de călătorie, din nou visezi la tărâmuri exotice! Perioada weekend-ului îţi este favorabilă. Sezonul foarte călduros, secetos,  face să-ţi crească energia de tipul electrical, electrostatic mai summary, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Semnul de pământ al Taurului „rodeşte” când este cald, chiar dacă nativului nu îi face mare plăcere şi mormăie tot timpul.  Este, de asemenea, o perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul side negativ se referă la risc – atenţie la incidente, poate chiar accidente. Duminică, din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi in amănunte, în analize şi procese de conştiinţă. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geamăn. Pentru o mica parte din Tauri duminică seara este o perioadă mai dificilă din punct de vedere sentimental.

GEMENI  Fiind vorba despre niste probleme personale, veştile primite sâmbătă nu trebuie anunţate în gura mare, ci analizate cu discreţie. O veste primită spre sfarşitul zilei te bucură foarte tare. Weekend-ul  mai te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi. O veste te influenţează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni.  Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori, adeseori poate, Gemenii ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflecteaza cui prodest (cui foloseşte) toată ingineria asta şi nu vei cădea în cursă. Idealizează mai puţin persoana iubită şi o să ai o viaţă mai fericită. Stai puţin, fă-ţi o cafea şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine… Ai uitat visurile story – preocupat mereu de problemele cotidiene.

RAC  O perioadă de weekend cam incertă, dar pe whole favorabilă. Cu toate că eşti o fireplace prudentă, astăzi, pe lingă prudenţă trebuie să adaugi vigilenta, tact, foarte multa diplomaţie şi chiar un zâmbet! Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi aspectele nefavorabile care influenţează semnul zodiacului.  In orice caz nu te poţi baza pe nici un ajutor: rezolvă problemele singur(ă). Sâmbătă informaţiile contradictorii creează dileme. Configuratia astrologică iţi indică sa nu te repezi sa tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri, ca de la sine. Cu dragostea stai bine dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reprosurile şi discuţiile în contradictoriu.  Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Pe whole aproximativ doua zile bune!

LEU  Planetele nu iţi recomandă să pleci la drum pentru că pot apărea câteva incidente mai mult sau mai puţin grave. Şi te avertizeaza ca nu toti din anturajul tau sunt bine intentionati. Perioada îţi este favorabilă în mai toate domeniile. Atenţie la căldura toridă şi la soarele arzător, la schimbările de temperatură şi presiune, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie OK! Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, live performance, movie sau la un membership pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

FECIOARĂ  O întâlnire neaşteptată, dar nu poţi spune dacă revederea te-a tulburat, sau nu! Găseşti un obiect rătăcit, fără să mai întorci un pahar, pentru că te bucuri de favorurile lui Mercur. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung. Cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, o să evitiţi neplăcerile. Nativii care care posedă talente artistice sau literare au o perioadă de creaţie foarte bună. Sâmbătă ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele story sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decăt de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate.  Duminică întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste sau reaprinderea unei legături mai vechi.

BALANŢĂ   Dispunerea ordonata a zodiacului de astazi te ajuta să faci ceva ordine şi să aduci logica carteziană în propriile gânduri. De ceva timp încerci să faci faţă unei enervari fără motiv. Ai timp, in sfârşit, în acest weekend să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.  Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la munte sau la mare.  Primeşti, poate, ajutorul solicitat de la impolite şi prieteni.  Atenţie la un partener sau “prieten”. Saturn afectat indică o indiscreţie sau chiar o trădare. Trădare să fie, da’ să ştim şi noi!  Culmea este că şi duşmanii te ajută – probabil nu te mai vorbesc de rău o perioadă! Sâmbătă nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Duminică ideile story sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. Nu pleca urechea la scenariile catastrofice şi la pesimiştii din presă. Cobitul, la români, este o artă naţională!

SCORPION   Nu lăsa nici o schimbare majoră să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu călători, nu-ti face noi prieteni! Problemele cu  insomnia pot fi rezolvate dacă te relaxezi şi te culci devreme. Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil! Trebuie doar să treci peste criza din perioada acestui weekend – o mică criză existenţială – de identitate şi creştere.  Trebuie să realizezi că şi mâîne este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregăti. Sâmbătă, armonia si echilibrul Cosmosului şi steaua fixa Fomalhaut te ajuta să-ti intelegi mai actual propria personalitate, limitele, calitaţile şi drumul pe care sa-l urmezi. Duminică – lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul astăzi degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci! Distrează-te sau odihneşte-te, nu te mai tortura cu gânduri fixe şi păguboase.

SĂGETĂTOR  Profită şi regăseşte-ţi echilibrul inside şi pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu te lasa impresionat de vremuri si perspective sumbre, distrează-te şi rezolvă-ţi problemele story. În acest weekend te găseşti în postura plăcută nativilor zodiei să conducă şi să dea ordine, mai ales că este vorba de o petrecere. Foarte bune rezultate la cumpărături, la piaţă sau grocery store. Depăşeşti planul, la cheltuieli, dar nu ştiu dacă este de bine sau de rău. Sâmbăta îţi este favorabilă, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. Stai acasă sau învârteşte-te prin apropiere.  Perioada este, de asemenea, favorabilă pe plan emoţional pentru începerea unor proiecte de vacanţă sau relaţii noi, dar numai după un bilanţ adevărat, mai ales în faţa oglinzii. Duminică este dedicată micilor aranjamente în digicam, căminul, apartamentul, casa, vila, palatul tău. Unde locuieşti. Puţină curăţenie şi puţină ordine, atât!

CAPRICORN Rezerva cea de a doua parte a zilei de sâmbătă rezolvarii unei situaţii provocata de modul tău în care îi tratezi pe cei care te iubesc. Domeniul sentimental este afectat aşa că trebuie să fii prudent. Domeniile favorizate în acest weekend sunt cele ale familiei si relaţiile de amor, cele defavorizate privesc sectorul financiar si relatiile sociale. Adică cine are noroc la dragoste nu are noroc la bani!  Atenţie mare la ce spui şi mai ales cui spui. Capricornii sunt mari amatori de adevăruri fundamentale, de adevăruri sigure şi absolute, dar uneori nu prea au tact sau diplomatie. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici whole.  Sâmbătă, probabil una sau câteva surprize plăcute. Sufletul tău bun te împinge sâmbătă spre facerea de bine şi ajutorarea prietenilor. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită. Duminică, norocul iti este prietenul cel mai bun, care te ajuta să treci peste obstacole si dificultaţi fara sa faci prea mult efort. Dar atenţie la ce-ti doresti – sa nu fie un dar otrăvit, vreo cutie a Pandorei, un Cal Troian sau o tunică a centaurului Nessus. După cum vedem în antichitate se ştia câte ceva despre intrigi şi capcane.

VĂRSĂTOR   În iubire nu există pauze, trebuie sa arzi din tot sufletul, nu cu program cum ţi-ar placea tie, chiar dacă pare cumplit de obositor, mai ales pe căldura asta de infern, dar şi răsplata este pe măsură. Cumpărăturile de sâmbătă sunt fructoase ori se dovedesc foarte plăcute. În această perioadă a weekendului poţi să îmbini plăcutul cu utilul. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales sâmbăta. Este posibil sa primesti niste vesti si sa te nelinişteşti din cauza unor probleme cu proprietăţi şi/sau moşteniri, asta duminica. Totul se rezolvă cu bine, din fericire. În această perioadă, mai ale sâmbătă, trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Duminică, stelele te favorizeaza in achizitionarea unor obiecte de imbrăcaminte de sezon pe care o să le porţi cu placere, pentru ca iţi stau bine. Neapărat să fie din in sau bumbac de calitate, evită porcăriile din plastic.

PEŞTI  În weekend este cazul unei remedy de stabilizare, ajustează regimul alimentar. Calitaţile zodiei, în care spontenaitatea şi umorul sunt de mentionat, te ajuta azi să ai succes în domeniul sentimental! Sâmbătă poti  finalizeza în condiţii bune promisiunile care ţi-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus indică prieteni noi şi petreceri reuşite.  In acest weekend probabil că trebuie să faci ceva cumpărături. Veşti de departe, consultă-ţi e-mail-ul, reţeaua de socializare sau mai prozaica cutie de scrisori.  Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să fii prudent cu deplasările.  Duminică, posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe.  În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte vital nu pare  că se întâmplă în această perioadă!

 

 

Leave a Comment

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.